Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Kaupat - automarketit


 

 
Vähissä on ne palvelut, joita ei nykyään automarketeista löytäisi. Ruokakauppojen lisäksi nämä suuret kaupat tarjoavat jo melkeinpä kaiken tavaran mitä ihminen voi tarvita. Löytyy vaateosastot muotivaatteineen, löytyy puutarhaosasto ja autotarvikehylly. Ja mitä ei tavaratalosta löydy niin saman keskuksen käytävän varrelta sitten viimeistään. Apteekki, alko ja muutama vaate -liike on ainakin joka marketin kupeessa. Samoin löytyy puhelinkauppa ja lemmikkieläntarvike -liike. Ja oikein muotitietoinen löytää varmasti myös viimeistä huutoa olevat kengät itselleen marketin kupeesta.
Että on melkoisiksi pikku-keskutoiksi kasvaneet nämä kauppakeskittymät. Kolikon kääntöpuoli on tietysti se, että erikoisliikkeet ja pikkukaupat häviävät kaupunkien keskustoista, kun kaikki siirtyvät isojen kauppojen läheisyyteen laitakaupungille.
 
Erilaisia erikoiskauppojen tarjoamia tuotteita

Peruukit
Historia
Egyptin yhteiskunnassa miehet ja naiset tavallisesti olivat puhtaita aistattuja tai lähellä raastettuja hiuksia ja usein peruukkeja. Muinaiset egyptiläiset loivat peruukki -kilven aurinkotuoleiksi auringosta. He käyttivät myös peruukkia hiustensa päällä käyttäen mehiläisvahaa ja hartsia pitämään peruukit paikallaan. Varakkaat egyptiläiset pukeutuvat perusteellisiin peruukkiin ja tuoksuihin eläinten rasvojen avulla peruukkiensa päälle. Muut muinaiset kulttuurit, mukaan lukien Assyrialaiset,  foinikialaiset, juutalaiset antiikin Israelissa, kreikkalaiset ja roomalaiset, käyttävät myös peruukkia jokapäiväiseen tapaan.
 
Lastenvaatteet
Lasten vaatteet tai lastenvaatteet ovat lasten vaatteita, jotka eivät ole vielä kasvaneet täysikokoisiksi. Mummi-syötti on vähittäiskaupan käsite kalliille lastenvaatteelle. Lastenvaatteet ovat usein rentoja kuin aikuisten vaatteita, jotka sopivat leikkiin ja lepoon. Sukkia käytetään yleisesti. Nykyään paljon aikuisten kulumista ovat suuresti vaikuttaneet aikuisten kulutuksen trendit. Hyvälaatuiset hyvin suunnitellut vaatekappaleet ovat ensisijainen tavoite kasvavalle vanhempien lukumäärälle ja lastenvaatteille on tulossa huippuluokan myymälämyymälöissä ja huippumyyjien vähittäiskaupoissa. Mekot ovat myös erikseen suunniteltu pojille ja tytöille hyvin varhaisessa iässä. Nykyään monet panostavat ekologisiin lastenvaatteisiin, mikä on hyvä asia koska ekologiset lastenvaatteet ovat ainakin turvallinen ratkaisu.

Toimivuuden ja suunnittelun on täytettävä oikeassa suhteessa lastenvaatteisiin, jotta se olisi suosittua ja hyväksyttävää. Kankaiden valinnat, aukot ja kiinnikkeet, sopivat ja helpottavat, käytetyt koristeet ovat tärkeitä asioita lastenvaatteiden suunnittelussa. Jotkin muut tekijät, jotka suunnittelevat lastenvaatteita, tulisi keskittyä kasvavan lapsen muuttuvaan muotoon ja eri osuuksiin kehon eri osista. Vapaa-ajan kulumista ja urheiluvaatteita ovat kaksi hyvin näkyvää muotoilutyyliä lastenvaatteissa. Tyttöjen vaatteet ovat saatavilla laaja valikoima ja tyylejä. Usein tuotesijoittelu on vaatteissa tehty niin, että tyttöjen vaatteet ovat paremmalla paikalla. Lastenvaatteita käyttävät myös joskus aikuiset, lyhyet ihmiset, joille ei tavalliset naisten tai miesten vaatteet sovi.

Vauvojen vaatteiden amerikkalaiset koot perustuvat yleensä lapsen painoon. Eurooppalaiset koot perustuvat yleensä lapsen korkeuteen. Nämä voidaan ilmaista lapsen arvioiduksi ikäksi, esim. Kooltaan 6 kk (tai 3-6 kk) odotetaan sopivan lapseen 61-67 senttimetriä (24-26 tuumaa) ja 5,7 - 7,5 kiloa (13 - 17 lb) painosta. Koko asioihin on hyvä perehtyä ainakin kun vaatteita tilaa netistä, perinteisessä kaupassa kun vaatteita voi kuitenkin sovittaa jos lapsi on mukana. Siinä on yksi oleellinen ero nettikaupan ja kivijalkamyymälän välillä.
 
Hiljattain sukupuoleen perustuvista lastenvaatteista on tullut kiistanalainen asia. Joidenkin feminististen ajattelijoiden mukaan lastenvaatteet ja niiden muoti ovat entisestään erottuneet, ja nuorten tyttöjen on odotettava pukeutumista vaaleanpunaisiin. Peggy Orenstein kirjoittaa kirjassaan "Cinderella Ate My Daughter", että vaaleanpunaiset ja prinsessa-teemalla varustetut vaatteet ovat lähes läsnä nuorille tytöille Amerikan kaupoissa. Hän näkee tämän ongelmallisena, koska se rajoittaa tyttöjä ei vain yhden värin vaan myös yhden taajuuden kokemukseen, ja se "yhdistää tiukasti tyttöjen identiteetin ulkonäköön." Historian Jo B. Paoletin mukaan vain vaaleanpunainen ja sininen liittyi tytöille ja pojille 1940-luvulta lähtien.  Vastauksena tähän tilanteeseen vuonna 2008 Yhdistyneessä kuningaskunnassa perustettiin kampanjaryhmä Pinkstinks , jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta siitä, mitä he väittävät olevan lasten sukupuolistereotyyppien aiheuttamia vahinkoja.  Lisäksi vaatetusalan yritykset ovat alkaneet myydä unisex-vaatteita tai sukupuolineutraaleja vaatteita, kuten ruotsalaisia ​​yhtiöitä Polarn O. Pyret, kun taas toiset on perustettu nimenomaisesti sellaisten esineiden tarjoamiseen, kuten Tootsa MacGinty.

 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com