Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Rakennustyömaat tien tukkona


 

 

Sehän on aina kesällä ihan vihoviimeinen hidaste kun osuu kohdalle joku työmaa. Kiireinen autoilija joutuu pahimmillaan odottamaan useita minuutteja kun toinen kaista on pois käytöstä. Tai sitten on turva-aita ja joku onneton viidenkympin nopeusrajoitus rakennusmiesten ja työmaan suojana. Kannattaisi joskus ottaa laskukone käteen ja laskea, että paljonko tuo rakennusprojekti ja sen mukanaan tuomat hidasteet oikeasti vaikuttavat matkantekoon. Yleensä puhutaan joistakin minuuteista ja suhteutapa se siihen tosiasiaan, että ajomatkasi pituus on todennäköisesti useita tunteja.
Eli anna työmiehille ja rakennuskoneille työrauha - he rakentavat sinulle parempaa tietä seuraavaa matkaasi varten.
Täytyisi aina muistaa että vaikka kaikenlainen teiden huolto ja kiinteistöhuolto aiheuttavat pientä odottelua ja asioiden hidastumista niin niiden tarkoituksena on pitää meidän kaikkien oleminen viihtyisämpänä. Eli vaikka se kiinteistöhuoltofirman auto vähän tukkii joskus parkkipaikkaa niin muista, että kyllä sillä on syy olla siinä. Yksi tuttuni on alalla töissä, tarkemmin sanottuna hänen hommansa on olla isännöitsijä. Kertoi, että kyllä ne ihmiset aikansa odoteltuaan ymmärtävät että isännöitsijän töihin nyt vaan kuuluu hoitaa kaikenlaiset asiat, jotta asuminen olisi mukavampaa.
Jotenkin ihmisten on hyvin helppo hyväksyä vaikkapa kylpyhuoneremontit ja wc-remontit paljon tuollaisia tietöitä paremmin. Kun vessa remontoidaan niin sinne ei silloin pääse ja se on ihan ok. Onhan se selvä, että kun remonttimies on asentamassa vessan kalusteita, kuten vedetön pisuaari tai käsienkuivain niin et sinä silloin voi sinne mennä pissaa laskemaan pisuaariin. Kyllähän ne pissat olisivat sitten rakennusmiehen tai putkimiehen käsillä eivätkä siellä pisuaarissa.
Serkkutytön alaa on kiinteistönvälitys ja hän oli ihan samoilla linjoilla. Aina ihmisiä harmittaa kun jotain kunnostustöitä tehdään ja niistä aiheutuu vaivaa, mutta kyllä kaikki sitten lopulta ymmärtävät, että lopputulos on kuitenkin kaikkien etu. Varsinkin jos joku alan ammattialinen (kuten kiinteistönvälitys -alan) sen kertoo. Ja jos tämä menee näin Tampereella niin kyllähän se niin on muuallakin.
Kerran hän esimerkiksi teki kauppaa eräästä kompleksista Orimattilassa, tarkemmin sanottuna työn alla oli toimitilat Orimattila. Ostaja ei olisi millään malttanut odottaa, että toimitilat ovat valmiit vaan melkeinpä halusi muuttaa jo keskelle työmaata.
Kyllähän ihmiset senkin ymmärtävät, että jos on vaikka saunaremontti menossa ja saunan lauteet ovat vasta työn alla niin silloin joutuu vielä odottamaan ennen kuin saunan lauteille pääsee löylyihin. Ihan sama asia se on kaikessa muussakin rakennus- ja huoltohommassa.
Vielä kun mietit vaikka tuollaisessa saunaprojektissa koko homman hintaa, eli ensin sen on joku sisustussuunnittelija suunnitellut ja sitten sen puuseppä tekee niin ynnäile yhteen sisustussuunnittelu hinta ja puusepän töiden hinta. Sitten saat vähän näkökulmaa siihen, että ehkäpä voit hetken odottaakin ennen kuin kaikki on valmista.


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com