Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Autokorjaamo vai huoltoasema


 

 
Huoltoasemathan ovat tänä päivänä vain ihmisten huoltamista varten. Varsinaista autohuoltoa jos etsit niin sitä on turha etsiä näiltä niin sanotuilta huoltoasemilta. Ihmettelen vaan, että miksi niitä edes sillä nimellä kutsutaan. Eikös tuon nimisistä paikoista pitäisi saada autohuoltoa. Nykyään kai autot on niin luotettavia, ettei tien päällä tarvita autokorjaamoita. Autoille teetetään määräaikaishuollot ja huoltojen välillä ei ole tarvetta muulle kuin auton tankkaukselle ja renkaiden vaihdolle: syksyllä alle talvirenkaat ja kevään korvalla on edessä kesärenkaiden vaihto. Moni on tosin päätynyt teettämään renkaiden vaihdonkin ammattilaisilla. Hinta ei yleensä ole kovin korkea suhteessa siihen, että itse pitäisi kätensä liata räntäsateessa. Toisaalta taas joillekin renkaiden vaihto on mukavaa ulkona puuhastelua. Ammattiapua saa varmasti kaikissa Suomen kunnissa, suurissa kaupungeissa ja pienemmillä paikoilla.

Autoilun kustannukset
Autojen sisäiset kustannukset ovat kaikki kulut, jotka kuluttajat maksavat auton omistamisen ja käyttämisen kannalta. Tietysti erikseen pitää ajatella vielä harrasteautojen mukanaan tuomat lisäkustannukset jos sellaisia harrastaa. Pitää laskea mukaan myös koulutuksen tuomat kustannukset jos autolla ajaa työkseen. Kaikenlainen ammattipätevyyskoulutus on pakollista ammattikuskeille, kursseja on monenlaisia eri tarpeisiin, lisätietoa löytyy netistä www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi. Yksi hyvä esimerkki on REAK koulutus eli Ennakoivan ja taloudellisen ajon koulutus. Jos aihe kiinnostaa niin kannattaa vilkaista vaikka www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Ammattip%C3%A4tevyyskoulutus___REAK_Ennakoivan_ja_taloudellisen_ajon_koulutus. Yleensä nämä yksityiset menot jaetaan kiinteillä tai seisovilla kustannuksilla sekä muuttuvilla tai juoksevilla menoilla.  Kiinteät kustannukset ovat ne, jotka eivät riipu ajoneuvon matkasta ja jonka omistajan on maksettava ajoneuvon pitämiseksi käyttövalmiina, kuten vakuutus tai maantieverot. Muuttuvat tai käyttökustannukset ovat ne, jotka riippuvat auton käytöstä, kuten polttoaineesta tai tietulleista. Verrattuna muihin suosituimpiin matkustajakuljetuksiin, erityisesti linja-autoihin tai junaan, auto on suhteellisen korkea matkustajamatka -matkalla. Yhdistyneen kuningaskunnan autoilijat näyttävät käyttävän autoa keskimäärin noin kolmanneksella keskimääräisestä nettotulostaan, kun taas portugalilaiset autoilijat näyttävät käyttävän puolta nettotulostaan. Keskimääräisen auton omistajalle poistot muodostavat noin puolet auton käyttämisestä , mutta tyypillinen autoilija aliarvioi tämän kiinteän hinnan suurella marginaalilla tai jopa jättää sen kokonaan huomiotta. IRS arvioi verovähennyslaskelmissa, että autolla on Yhdysvaltojen kuljettajille kokonaiskustannukset, 0,55 dollaria / mailin, noin 0,26 euroa / km , ja American Automobile Associationin mukaan keskimääräisen sedan , kuluttaa yhteensä noin 8700 dollaria vuodessa, tai 720 dollaria kuukaudessa omistaa ja käyttää ajoneuvoaan.
Autokorjaamoja Suomessa on eri puolilla, esim. www.autovanhala.com.
 
1900-luvulta lähtien auton rooli on tullut erittäin tärkeä, vaikka kiistanalainen. Sitä käytetään kaikkialla maailmassa ja siitä on tullut suosituin liikennemuoto kehittyneissä maissa. Kehitysmaissa auton vaikutukset yhteiskuntaan eivät ole yhtä näkyviä, mutta ne ovat merkittäviä. Liikennealalle rakennetun auton kehittäminen aloitettiin ensin rautateillä. Tämä on tuonut esiin laajat muutokset työllisyysmalleissa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, infrastruktuurissa ja tavaroiden jakelussa. Kuitenkin positiiviset vaikutukset syrjäisten paikkojen ja liikkuvuuden mukavuuteen autolla, auton haitalliset vaikutukset jokapäiväiseen elämään ovat olleet keskustelun aiheena. Vaikka massatuotannolla varustetun auton käyttöönotto edusti liikkuvuutta ja mukavuutta, luo työpaikkojen kysyntää ja verotuloja, myös moottoripyörän suuret hinnat aiheuttivat vakavia seurauksia yhteiskunnalle ja ympäristölle. Raskaiden autoteollisuuden nykyaikaiset kielteiset seuraukset ovat muun muassa uusiutumattomien polttoaineiden käyttö, vahingossa tapahtuvan kuoleman nopea lisääntyminen, paikallisyhteisön irrottaminen , lihavuuden nousu ja sydän- ja verisuonitaudit, ilman ja ilman päästöt meluhaittojen, kasvihuonekaasupäästöjen, kaupunkien leviämisen ja liikenteen syntymisen, jalankulkijoiden ja muiden liikkuvien liikennevälineiden eriyttämisen, rautatieverkon vähenemisen, kaupunkien rappeutumisen ja korkeat kustannukset yksikköetäisyydelle.


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com