Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Hautajaiset


 

 

Hautaaminen on seremonia, joka liittyy kuolleen ihmisen ruumiin hautaamiseen, pilvenpiirtoon jne. Tai hautaamiseen (tai vastaaviin) niihin liittyviin seuraamuksiin. Hautausmaailmassa on monimutkaisia ​​uskomuksia ja käytäntöjä, joita kulttuuri on käyttänyt muistaa ja kunnioittaa kuolleita, itseään kohtaan, erilaisiin monumentteihin, rukouksiin ja kunniallisiin rituaaleihin.
Hautajaiset jäörjestää yleensä hautaustoimisto. Tavat vaihtelee suuresti sekä kulttuurien välillä että uskonnollisten ryhmien ja uskonnollisten ryhmien välillä. Hautajaisten yhteiset sekulaariset motiivit sisältävät surun kuolleen, juhlimaan elämää ja tarjoamalla tukea ja sympatiaa menettäneille. Lisäksi hautaustoiminnalla on usein uskonnollisia näkökohtia, joiden tarkoituksena on auttaa kuolleen sielua saavuttamaan jälkivaikutus, ylösnousemus tai reinkarnaatio. Hautajaisiin kuuluu yleensä rituaali, jonka kautta kuolleen ruumis on luovutettu.  Kulttuurista ja uskonnosta riippuen nämä voivat liittyä joko ruumiin tuhoamiseen (esimerkiksi kremoinnin tai taivaan hautaamisen) tai sen säilyttämisen kautta (esimerkiksi muumimalla tai kiinnostuksella). Erilaiset uskomukset puhtaudesta ja kehon ja sielun välisistä suhteista heijastuvat hautausmaisiin käytäntöihin. Kun hautajaistilaisuutta tehdään, mutta kuolleen ruumis ei ole käytettävissä, sitä kutsutaan yleensä muistopalveluksi tai elämän juhlaksi. Sana hautajaiset tulevat latinan funuksesta, jolla oli erilaisia ​​merkityksiä, mukaan lukien ruumis ja hautausriteet itse. Hautausmaailma on taidetta, joka on tuotettu hautausmaiden yhteydessä, mukaan lukien monenlaiset haudat ja esineet, jotka on tehty erityisesti hautaamiseen ruumiin kanssa.

Hautausriteet ovat yhtä vanhat kuin itse kulttuurikulttuuri, ennustavat modernin Homo sapiensin ja päivätty ainakin 300 000 vuotta sitten.  Esimerkiksi Irakin Shanidar-luolassa, Pontnewydd-luolassa Walesissa ja muualla Euroopassa ja Lähi-idässä  arkeologit ovat löytäneet Neandertalin luurangot, joilla on luonteenomainen kukkapenkki. Tämä kuolleiden tahallinen hautaaminen ja kunnioittaminen on tulkittu viittaavan siihen, että neandertalilaisilla oli uskonnollisia vakaumuksia , vaikka todisteet eivät ole yksiselitteisiä - vaikka kuolleet oli ilmeisesti haudattu tahallisesti, haudottavat jyrsijät olisivat voineet tuoda kukat.  Huomattava kulttuurienvälinen ja historiallinen tutkimus dokumentoi hautauskäytännöt ennaltaehkäisevänä, vakaana voimana yhteisöissä.  Hautajaisten tapoihin on tyypillistä viisi "ankkuria": merkittäviä symboleja, kokoontuneita yhteisöjä, rituaaleja, kulttuuriperintöä ja kuolleen ruumiin muutosta.


     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com