Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Rakennustekniikka


 

 

Rakentamisessa ei pidä tehdä samoja virheitä kuin muutama vuosikymmen sitten. Silloin käytettiin paljon asbestia ja nykyään se on suuri ongelma purkutöissä. Tällaisissa kohteissa pitää aina tehdä asbestikartoitus ja suorittaa sen jälkeen purkutyöt niin kuin asbestikartoituksessa on ohjeistettu. Asbestikartoituksen tekemisestä löytyy hyvää tietoa www.asbestikartoitus.pro.
Mutta vaikka kuinka paljon tutkisi netistä aihetta niin sillä tiedolla ei vielä saa alkaa tekemään kartoituksia eikä purkutöitä, ne ovat luvanvaraisia ja niitä saa tehdä vain siihen valtuutettu tekijä. Asuinpaikasta riippuen tekijöitä löytyy vaikkapa www.vsep.fi tai www.asbestos.fi
 
Asbesti on kuusi luonnollisesti esiintyvää silikaattimateriaalia, joilla kaikilla on yhteinen niiden eponymous asbestiforminen tottumus eli pitkä (noin 1:20 sivusuhde), ohut kuitukiteet, joista kukin näkyvä kuitu koostuu miljoonista mikroskooppisista "fibrileistä" ", joka voidaan vapauttaa hankautumalla ja muilla menetelmillä. Ne tunnetaan yleisesti niiden väreissä, kuten sinisestä asbestista, ruskeasta asbestista, valkoisesta asbestista ja vihreästä asbestista. Asbestin kaivostoiminta oli olemassa yli 4000 vuotta sitten, mutta laajamittainen kaivostoiminta alkoi 1800-luvun lopulla, kun valmistajat ja rakentajat alkoivat käyttää asbestia toivottaviin fysikaalisiin ominaisuuksiinsa. Jotkin näistä ominaisuuksista ovat äänenvaimennus, keskimääräinen vetolujuus, kohtuuhintaisuus ja palonkestävyys, lämpö ja sähkö. Sitä käytettiin sellaisissa sovelluksissa kuin sähköinen eristys keittolevyjohdotukseen ja rakennuseristykseen. Kun asbestia käytetään palonkestävyyteen tai kuumuuteen, kuidut sekoitetaan usein sementtiin tai kudotaan kankaaseen tai mattoihin. Nämä toivottavat ominaisuudet antoivat asbestia hyvin laajalti. Asbestin käyttö kasvoi edelleen suurimmalla osalla 1900-luvulta, kunnes useimmissa maissa asbestipölyn terveydelle aiheuttamien vaarojen kieltämisestä kiellettiin asbestin yleinen tietämys (tuomioistuinten ja lainsäätäjien toimesta). Pitkäaikainen asbestikuidun hengittäminen voi aiheuttaa vakavia ja kuolemaan johtavia sairauksia, kuten keuhkosyöpä, mesotelioomaa ja asbestoosia (pneumokonioosi). Asbestiin liittyvän sairauden uhka nykyaikana alkoi 1900-luvulla ja lisääntyi 1920- ja 1930-luvuilla. 1980-luvulla ja 1990-luvulla asbestikauppa ja käyttö rajoitettiin voimakkaasti, lopetettiin tai kiellettiin suoranaisesti yhä useammissa maissa.Asbestin aiheuttamien sairauksien vakavuudesta huolimatta materiaali on erittäin laajalle levinnyt monilla alueilla. Asbestin pitkäaikainen käyttö haitallisten terveydellisten vaikutusten jälkeen tunnettiin tai epäillään ja oireiden hidas ilmaantuminen vuosikymmeniä altistuksen päätyttyä asbestipyynnön johdosta oli Yhdysvaltain historiassa pisin ja kallein joukkokokous ja useimmissa muissa maissa huomattavasti vähäisempi oikeudellinen ongelma mukana. Asbestiin liittyvä vastuu on edelleen monien valmistajien, vakuutuksenantajien ja jälleenvakuuttajien huolenaihe.
Asbesti täytyy purkaa huolella ja sen jälkeen on tehtävä tarkka puhdistus. Yhtään ei saa jäädä asbestipölyä eikä muutakaan pölyä tiloihin, joten parasta on tilata töihin kunnollinen erikoispuhdistus. Tällaisia tekee esimerkiksi www.pro-puhdistus.com
Rakentamisessa oleellista on hyvät työkalut, sahan ja vasaran lisäksi kaikilta timpureilta löytyy puukko.
Puukko on työkalu, jossa on leikkuuterä tai terä, käsin tai muulla tavalla, useimmilla kädensijoilla. Erilaisia puukkoja käytetään esimerkiksi ruokailupöydässä (esim. Voiveitset ja pihveihin) käytettävät veitset ja keittiössä käytettävät veitset (esim. Veitsellä, leivänveitsellä, lautasella). Työkaluina käytetään monenlaisia puukkoja, kuten sotilasten taisteluveitsiä, metsästäjien kuljettamaa puukkoa ja metsästäjien käyttämä metsästyspuukko. Veitsiä käytetään myös perinteisenä tai uskonnollisena työkaluna, kuten kirpanissa. Jotkut veitset käytetään aseina, kuten tikarit tai kytkinlaatat. Eräitä veitsiä käytetään urheiluvälineenä (esim. Heittoveitset). Veitsiä käytetään myös maataloudessa, ruoan korjuussa jne .; sirppi, veitsi ja jopa leikkuupuimuri ovat veitsiä. Puukkoja voi myös tehdä itse, lisää tietoa ja tarvikkeita löytyy netistä.
On myös paljon rakennustöitä, joita ei kannata itse tehdä muiden kuin ammattilaisten. Tällaisia ovat esim. sähkötyöt ja valaistussuunnittelu. Niihin pitää olla asiansa osaava tekijä, jotta ei pääse syntymään vahinkoja.
Samoin on sellaisia töitä joita kyllä periaatteessa saa tehdä, mutta turvallisuussyistä ei kannata. Tällaisia ovat esim. portaiden valmistus. Niitä kun ei kannata tehdä halvalla ja nopeasti. Huonolaatuuiset portaat voivat pahimmassa tapauksessa jopa pettää kulkijan alta ja aiheuttaa vakavia vammoja.

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com