Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Terveys autoillessa


 

 
Paljon autoilevilla tuppaa olemaan vähän sama vika. Aina kun liikkuu joka paikkaan kumijalan avulla niin se oma liikunta jää aika vähäiseksi. Verratuna siihen, että liikuntamuotona olisikin auton sijaan kävely tai pyöräily. Tietysti itsestään huolta pitävä ihminen valitsee hotellin tai muun majoituspaikan sen mukaan, että läheltä löytyy kuntosali, jossa pääsee suorittamaan säännöllisen kuntosaliohjelmansa. Treenauksen lisääntyminen viime vuosina on lisännyt huomattavasti kuntosalien määrää, joten sellainen kyllä varmasti löytyy joka paikasta, mihin vaan autolijia itsensä parkkeeraa.
Sitten vain matkalaukusta proteiinit sekoituspulloon ja tutustumaan uuteen kuntosaliin. Ja jos paikka on oikein hyvin varusteltu niin lisäravinnekauppa tai ainakin joku vastaava tuoteosasto löytyy myös läheltä jos vaikka on sattunut unohtumaan palutumisjuomat kotiin. Tai sitten voi vain keskittyä hyvään ruokaan, kunnon ravintoaineet saa parhaiten terveellisestä ruuasta. Ruoka ja liikunta kulkevat yleensä käsi kädessä.
Yhtään ei haittaisi vaikka ottaisi pienen hieronnan autoilun jälkeen. Esim. Lapin suunnalla palvelee hieroja Oulu.
Maalmalla yleisimmin tunnustettu ja yleisimmin käytetty hieronta on ruotsalainen hieronta. Ruotsin hierontatekniikat vaihtelevat valolta voimakkaaseen. Ruotsin hieronta käyttää viittä lyönnityyliä. Viisi perusosaa ovat effleurage (liukuva tai liukuva), petrissage (vaivaaminen), tapotement (rytmiset napit), kitka (ristikuidut tai kuidut) ja tärinä / ravistelu.  Ruotsin hieronta on osoittautunut hyödylliseksi kipujen, nivelten jäykkyyden ja paranemisen tehostamisessa polven nivelrikkoa sairastavilla potilailla kahdeksan viikon ajan.  Ruotsin hierontaa kehitetään usein epätarkasti Per Henrik Lingille, vaikka hollantilainen lääkäri Johann Georg Mezger sovelsi ranskalainen termi nimittäen perussyövyt.  Termi "ruotsalainen" hieronta on tosiasiallisesti tunnustettu vain englannin- ja hollanninkielisissä maissa ja Unkarissa. Muualla tyyliä kutsutaan "klassiseksi hieronnaksi". Kliiniset tutkimukset osoittavat, että ruotsalainen hieronta voi tehokkaasti alentaa selkäkipua ja tehokkuus voi kestää jopa 15 viikkoa. Eräässä tutkimuksessa raportoitiin, että ruotsalainen hieronta aiheutti sylki-kortisolin vähenemistä, mikä osoitti sen roolin stressin hallinnassa ja mielialan parantamisessa. Siksi se oli hyvä valinta monille urheilijoille.
Hieronta auttaa moniin vaivoihin, jopa suonikohjuihin.
Suonikohjut hoito:
Suonikohjut ovat suonia, jotka ovat suurentuneet ja kiertyneet. Termi tarkoittaa yleisesti jalkojen suonia, vaikka suonikohjuja voi esiintyä muualla. Veinillä on pari lehtisovittimia, joilla estetään veren virtaus taaksepäin (taaksepäin suuntautuva virtaus tai laskimon refluksi).  Leg-lihakset pumppevat suonet veren palauttamiseksi sydämeen (luuranko-lihaksen pumppu), painovoiman vaikutuksia vastaan. Kun suonet muuttuvat suonikohjuksi, venttiilien esitteet eivät enää täyty kunnolla, ja venttiilit eivät toimi (valvontapompetenssi). Tämä sallii veren virtaaman taaksepäin ja ne suurentuvat entisestään. Suonensisäiset laskimot ovat tavallisimpia jalojen pinnallisissa laskimoissa, joihin kohdistuu suurta paineita seisomisen aikana. Kosmeettisen ongelman lisäksi suonikohju voi olla tuskallista, varsinkin kun seisoo. Vaikeat, pitkäkestoiset suonikohjut laskimoissa voivat johtaa turvotukseen, laskimotulehdukseen, ihon paksuuntumiseen (lipodermatosceroosi) ja haavaumukseen. Vaikka hengenvaaralliset komplikaatiot ovat harvinaisia, suonikohjuja voidaan sekoittaa syvä laskimotromboosiin, joka voi olla hengenvaarallinen.

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com