Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Matkailu autolla


 

 
Yksi suosittu tapa turistimatkailuun on asuntoauton vuokraaminen. Tietysti himoreissaajilla on ihan oma auto, mutta aika moni on kokeillut hommaa vuokra-autolla. Se on edullinen tapa majoittua hotelliin verrattuna ja on siinä sekin puoli, että kun varaat hotellin niin olet sidottu sitten siihen paikkaan ja aikaan. Asuntoautolla voit yöpyä paljon vapaammin haluamassasi turistikohteessa tai muussa matkailumestassa juuri silloin kun tuntuu siltä, että tähän jäädään yöksi. Jotkut tykkäävät reissata vanhemmilla jenkkiautoilla, siitä lisää www.movingsdforward.com/page10.php.
Leirintäalueita ja vuokramökkejä löytyy kuitenkin aika hyvin kaikkien nähtävyyksien ja matkailukohteiden lähettyviltä, joten matkailu on helppoa. Hyvä hankinta matkailuun on myös lomaosake. Vuodenajasta riippuen voi sitten harrastaa kaikkia aktiviteetteja lomallaan, talvella Lapissa hyviä vaihtoehtoja on esim kelkkasafari tai moottorikelkka vuokraus. Moottorikelkalla pääsee hyvin katselemaan maisemia joita ei auton ikkunasta näe ja joita ei ihan kävellen jaksaisi katsella ja kiertää.
Matkailussa on kuitenkin aina tärkeää tarkastaa tarvikkeiden kunto ennen matkalle lähtöä. Olipa kulkuväline mikä hyvänsä. Yksi oleellisimmista on tietenkin matkalaukku. Tai lentolaukku jos on lentokoneella menossa ja haluaa laukun mukaansa tavaratilaan. Hyviä lentolaukkuja voi tilata netistä. Lentomatkustamisen jatkuvasti lisääntyessä kaikialla maailmassa myös matkalaukkujen kehitystyö on tuonut markkinoille uusia malleja niin matka- kuin lentolaukkuihin. Laukkujen koko vaihtelee suuresti. Lentoyhtiöillä on käsimatkatavaroina hyväksytyille lentolaukuille hyvin tarkat mitta- ja painorajoitukset, jotka voivat vaihdella myös konetyypeittäin. Tyhjänä kevyet lentolaukut, jotka täyttävät ulkomittavaatimukset ovat suosittuja.
Lentokoneen ruumassa kuljetettavia matkalaukkuja koskevat myös tarkat ulkomittarajoitukset ja painoraja. Laukun lisäpainosta selviää useimmiten lisämaksulla, mutta mitoiltaan laukku ei saa olla liian suuri. Erikoismatkatavaroita koskevat eri määräykset.
Kevyet materiaalit ovat kaikkien laukkujen valmistajien ja myös käyttäjien suosimia. Pehmeistä kangasmateriaaleista valmistetut laukut eivät kestävyysominaisuuksiltaan ole parhaita, mutta niiden joustavuus voi tietyissä matkatavaroiden pakkaustilanteissa olla suurikin etu. Tällaisia ovat yleensä kaikenlaiset reput. Reppu on kätevä lentokoneessa koska se mahtuu jalkatilaan tai säilytyshyllylle. Reppu on myös hyvä olla sitten perillä matkakohteessa, koska sille on paljon käyttöä niin hiekkarannalla kuin kävellessäkin. Hyvä reppu on tilava ja kestävä sekä vettähylkivä.
 
Lomaosake (joskus kutsutaan loma-omistukseksi) on omaisuus, jolla on jaettu omistus- tai käyttöoikeus. Nämä ominaisuudet ovat tyypillisesti keinona asunto-osakeyksiköitä, joissa useammalla osapuolella on oikeudet käyttää kiinteistöä, ja jokaisen omistajan samasta majoituksesta myönnetään niiden ajan. Vähimmäisosto on yhden viikon omistus ja korkeakauden viikot vaativat korkeampia hintoja. Yksiköitä voidaan myydä osittaisena omistuksena, vuokrasopimuksena tai "käyttöoikeutena", jolloin jälkimmäinen ei omista omaisuuttaan. Määräaikainen käyttöoikeusohjelmien omistajuus on vaihteleva ja muuttunut vuosikymmenien ajan vastaamaan lomailevien ihmisten muuttuviin tarpeisiin, jotka mieluummin omistavat aikaosuuden omistajuutta tavanomaisempien majoitusmuotojen, kuten lomakohteiden, hotellien ja motellien, muodostamiseen.


Termi lomaosake syntyi Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1960-luvun alussa laajentamalla loma-järjestelmää, joka tuli suosittu toisen maailmansodan jälkeen. Lomakodin jakaminen eli lomaosake, joka tunnetaan myös loma-asunnon jakamisena, sisälsi neljä eurooppalaista perhettä, jotka ostavat lomamökin yhdessä, joista jokaisella on yksinoikeus kiinteistön käyttöön yhdestä neljän vuodenajasta. He vuorottelivat vuodenaikaa joka vuosi, joten jokainen perhe nautti matkailusta parhaina vuodenaikoina yhtä. Tätä konseptia käyttävät lähinnä toisiinsa liittyvät perheet, koska yhteinen omistus vaatii luottamusta eikä omaisuudenhoitajia ollut mukana. Kuitenkin muutamia perheitä loma koko kauden kerrallaan; joten loma-asunnon jakaminen oli usein vapaana pitkiä aikoja. Englantilaiset yrittäjät ajattelivat mennä askeleen eteenpäin ja jakaa turistien lomakeskuksen 1/5: n omistajuuteen, vuosittain kaksi viikkoa korjauksiin ja päivityksiin sekä veloittaa ylläpitomaksun jokaiselle omistajalle. Euroopan kiinteistöjen osa-aikaiset käyttöoikeudet kestivät lähes kymmenen vuotta ja kehittyivät sujuvasti ajetuksi, menestyksekkääksi liiketoiminnaksi. Ensimmäinen aikaosuudet Yhdysvalloissa aloitti vuonna 1974 Fort Lauderdalessa sijaitseva Floridassa sijaitseva Caribbean International Corporation (CIC). Se tarjosi sitä, mitä se kutsui 25 vuoden loma-lisenssiksi omistuksen sijaan. Yhtiö omisti kaksi muuta lomakeskusta, jonka lomalipun haltija voi vaihtaa lomaviikonsa: yksi St. Croix ja yksi St. Thomas; sekä Yhdysvaltain Neitsytsaaret. Neitsytsaaret-kiinteistöt alkoivat aikaosuuksien myynnin vuonna 1973.


 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com